Απολαμβάνοντας Χαλαρά τις Ώρες στην Παραλία

Απολαμβάνοντας Χαλαρά τις Ώρες στην Παραλία

Καλοκαίρι και ώρα για παραλία!!! Επιτέλους, έφτασε η ώρα για χαλάρωση. Με τόσες παραλίες σε απόσταση αναπνοής ακόμη και από τα αστικά κέντρα η Ελλάδα δεν σε αφήνει να βαρεθείς. Λίγη κίνηση ίσως να βρεις τις ώρες αιχμής αλλά όταν μπεις στο νερό, όλα πάνε περίπατο.

Περί του πως διασκεδάζει κανείς στην παραλία ισχύει το απλό ρητό… «περί ορέξεως…». Και έτσι είναι. Ένα στοιχείο που μοιάζει να είναι σημαντικό είναι να πηγαίνεις για να διασκεδάσεις. Το να έχεις τον τρόπο να μεταφέρεις μαζί σου πράγματα που έχουν μικρό μέγεθος αλλά να είναι και αυτά που χρειάζεσαι, είναι ένα στοιχείο που θα σε βοηθήσει να διασκεδάσεις.

Γιατί; Γιατί πόσα να κουβαλάς; Δύο χέρια έχεις.

Εξασφάλισε το τρίπτυχο: Σκιά – Χαλάρωση – Ενυδάτωση και τα άλλα λύνονται εύκολα.

Στην παραλία μόνος/μόνη ή με φίλους

Έχε μαζί σου νερό ή αναψυκτικά που δεν θα σου προκαλέσουν περισσότερη δίψα. Εάν έχει κάποια καντίνα γύρω σου, μια χαρά. Εάν θες να κάνεις οικονομία έχε ένα μικρό φορητό ψυγειάκι πάγου (δεν χρειάζεται ηλεκτρικό δηλαδή). Βάλε τα όλα μέσα μαζί με κάποιο σνακ και είσαι άνετος.

Δεν θες ψυγειάκι αλλά θες κάτι με λιγότερο όγκο; Πάρε μια ψυγειοτσάντα ή μια ισοθερμική τσάντα.

Βάλε αντηλιακό και επειδή αυτό δεν αρκεί γιατί δεν πρέπει να κάθεσαι όλη μέρα στον ήλιο χωρίς περαιτέρω προφύλαξη, έχε μαζί σου μια ομπρέλα ή τις ειδικές απλές σκηνές παραλίας. Τα τελευταία θα τα έχεις ακούσει και σαν σκίαστρα ή τέντες παραλίας. Ξέρεις σε ποιες αναφερόμαστε: Σε αυτές που είναι «μισές» με μεγάλο άνοιγμα μπροστά. Βάλε τα όλα εκεί και όταν θες σκιά μπαίνεις από κάτω.

Ένα βιβλίο σε χαλαρώνει. Έχε μαζί σου το αγαπημένο σου βιβλίο και αποθήκευσε στο κινητό σου την αγαπημένη σου μουσική για την παραλία. Πάρε μαζί σου ακουστικά για να μην ενοχλείς και… χαλάρωσε στην απομόνωσή σου.

Θες ακόμη περισσότερη χαλάρωση; Πάρε ένα στρώμα αφρώδες (το λένε και υπόστρωμα) και ξάπλωσε επάνω σε ένα «σύννεφο».

Βαρέθηκες; Κάνε μια βόλτα. Εάν «δεν πατιέται» η άμμος, βάλε τις στιλάτες σαγιονάρες σου ή τα πέδιλα για την παραλία.

Στην παραλία είσαι, οπότε λογικά θα είσαι στο νερό αρκετή ώρα. Έχε μαζί σου μάσκα και βατραχοπέδιλα. Βάλε κινητό, κλειδιά και χρήματα σε μια από τις ειδικές αδιάβροχες θήκες που υπάρχουν για αυτό το λόγο και καλές βουτιές.

Εάν υπάρχει εγκατάσταση για beach volley ή άλλες τέτοιες δραστηριότητες, διασκέδασε χωρίς να ενοχλείς τους γύρω σου (εννοούμε ότι οι ρακέτες θέλουν προσοχή).

Στην παραλία με παιδιά

Εάν στην παραλία που θα πάτε έχει ναυαγοσώστη, καλό είναι να είστε εκεί δίπλα του. Δεν ξέρεις ποτέ που θα χρειαστεί. Καλό είναι τα παιδιά να έχουν σωσίβιο ή μπρατσάκια εάν δεν ξέρουν καλό κολύμπι ή για λίγο πιο μεγάλα κάποια σανίδα επίπλευσης.

Οπωσδήποτε τέντα παραλίας ή τη σκηνή/σκίαστρο που λέγαμε. Ο ήλιος καίει και αφυδατώνει. Τα παιδιά είναι εξίσου ευάλωτα.

Εννοείται πως κουβαδάκια, φτυαράκια, κλπ σε -άκια παιχνίδια τα έχετε μαζί και προσέχετε να μην ενοχλείτε τους διπλανούς παίζοντας. Τα παιδιά θα κάνουν αρκετούς φίλους με τέτοια παιχνίδια (και θα είστε και εσείς πιο ήσυχοι).

Δημιουργήστε με: κοχύλια, βότσαλα, φύκια. Φτιάξτε πύργους και αναχώματα και πλάστε ιστορίες.

Σκεφθείτε από πριν τι χρειάζεστε και προμηθευτείτε τη σωστή τσάντα παραλίας. Για τα παιχνίδια έχετε μία που πλένεται εύκολα και στραγγίζει εύκολα.

Για ρούχα, κλπ μια υφασμάτινη θα κάνει μια χαρά δουλειά.

Εάν μπορείτε έχετε καρεκλάκια παραλίας αναδιπλούμενα. Πολλές φορές οι «μεγάλοι» νιώθουν πιο άνετα έτσι.

Έχετε μαζί ένα βασικό κιτ πρώτων βοηθειών και κάποιο αντισταμινικό. Ειδικά για κάποιο τσίμπημα από έντομο ή κάποια τσούχτρα.

Είτε με παιδιά (ανάλογα την ηλικία), είτε μόνοι σας πάντα μπορείτε να πάτε τη διασκέδαση μερικά επίπεδα πιο πάνω.

Σας αρέσει το Stand Up Paddling (SUP); Μήπως το Sea Kayak; Προμηθευτείτε το δικό σας και φέρτε το μαζί, και καλές βόλτες. Μερικά από αυτά γίνονται και «βάρκες» για ψάρεμα, οπότε αν μείνετε ώρα κάπου είναι ευκαιρία για όποιον του αρέσει να φέρει «το φαί της ημέρας».

Η Ελλάδα προσφέρεται για πολύ διασκέδαση με τις παραλίες και το είδος της ακτογραμμών που έχει.

Καλή διασκέδαση.

Εδώ είναι μερικές ιδέες για εξοπλισμό για την παραλία

ΟΜΠΡΕΛΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ SALTY TRIBE CARIB

Δες  >>

ΤΕΝΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ SALTY TRIBE ARAWAK

Δες  >>

ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ SALTY TRIBE CHINOOK

Δες  >>

ΠΕΤΣΕΤΑ SALTY TRIBE MICROFIBER /GREEN 160X80CM

Δες  >>

ΡΑΚΕΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ MORSETO FASHION ARMY STAR ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΙΣΙΑ ΛΑΒΗ

Δες  >>

ΘΕΡΜΟΣ MUG 240 BLACK

Δες  >>

ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΟ ΨΥΓΕΙΟ NEVE T25 25L

Δες  >>

ΤΣΑΝΤΑ ΨΥΓΕΙΟ SALTY TRIBE LARGE COOLER BAG 30L

Δες  >>