Sea Kayak Για Ψάρεμα, Βόλτες και Βαρκάδες

Sea Kayak Για Ψάρεμα, Βόλτες και Βαρκάδες

Στην Ελλάδα τείνει πλέον το sea kayak να γίνει ένα από τους πιο απολαυστικούς τρόπους διασκέδασης. Τόσο γύρω από την Αττική, όσο και στα νησιά αλλά και όπου υπάρχει παραλία θα δείτε ζευγάρια ή και ομάδες να κωπηλατούν αμέριμνα.

Είναι ίσως το «τροπικό μαύρισμα» που θα αποκτήσεις κάνοντας βόλτες ενώ γυμνάζεσαι κιόλας;

Μήπως είναι το γεγονός ότι μπορείς να μετατρέψεις το kayak σου από μέσο για «απλές» βόλτες, σε βάρκα ψαρέματος;

Ενδεχομένως είναι ένας τρόπος διασκέδασης για όλη την οικογένεια;

Ουσιαστικά είναι όλα αυτά και ακόμη περισσότερα. Μετά το SUP, το kayak είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για αυτονομία στη θάλασσα (και στη διασκέδαση). Φυσικά είναι και από τους πλέον καταπληκτικούς τρόπους γυμναστικής.

Τι άλλο μπορεί να θες;

Δεν είναι όλα τα Kayak ίδια (;)

Όχι, δεν είναι. Ένας βασικός διαχωρισμός στα kayak αναψυχής, γιατί σε αυτά αναφερόμαστε και όχι σε εκείνα με την «ποδιά» που «χώνεσαι» μέσα και σφραγίζεις το πάνω μέρος, είναι τα φουσκωτά και εκείνα από πολυουρεθάνη.

Μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μας εδώ για τους διαφορετικούς τύπους kayak για να δεις και τι άλλο υπάρχει.

Τα φουσκωτά είναι εύκολο να καταλάβεις τι είναι. Τα φουσκώνεις και τα ξεφουσκώνεις, τα διπλώνεις, τα πακετάρεις και τα βάζεις στο αυτοκίνητο.

Εκείνα που είναι από πολυουρεθάνη διαφέρουν. Το υλικό αυτό είναι σκληρό και άκαμπτο. Φυσικά δεν είναι φουσκωτά. Αντέχουν περισσότερο βάρος και κάνουν και για δύσκολες χρήσης.

Σε τι διακρίνονται τα kayak από πολυουρεθεάνη;

Διακρίνονται περαιτέρω σε διθέσια και μονοθέσια. Όπως τα παρακάτω. Το συγκεκριμένο ακριβώς από κάτω είναι μονοθέσιο και μπορεί να χρησιμεύσει και για ψάρεμα. Το κάθισμα «έρχεται» με πλάτη και αν προσέξετε έχει και 2 καταπακτές με στεγανούς αποθηκευτικούς χώρους.

FISHING KAYAK FORCE ANDARA SOT FULL ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δες  >>

Το μονοθέσιο που βλέπετε εδώ, φέρει επίσης πλάτη και 2 αποθηκευτικούς χώρους αλλά και δέστρες με ελαστικά κορδόνια. Δεν θα το προτείναμε για ψάρεμα…

KAYAK VIPER ΚΙΤΡΙΝΟ

Δες  >>

Κάποια «έρχονται» και με περαιτέρω αξεσουάρ για να ψαρεύεις με αυτά, μόνος ή με παρέα. Το συγκεκριμένο ανήκει και στην κατηγορία touring και ο σχεδιασμός του, του επιτρέπει να κινείται γρήγορα επάνω στο νερό. Έχει βάση-υποδοχή για εξωτερική περιστρεφόμενη καλαμοθήκη αλλά και το ειδικό υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε καταστάσεις εφέλκυσης και έκθεσης στον ήλιο.

ΚΑΓΙΑΚ FORCE PACIFIC SOT (1+1) ΓΙΑ ΕΝΑ Ή ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΜΠΛ

Δες  >>

Υπάρχουν και εκείνα τα kayak που χωράνε 2 ενήλικες, συν 1 παιδί. Κάποιοι παίρνουν μαζί και το αγαπημένο τους κατοικίδιο. Εκτός του αποθηκευτικού χώρου έχει και ειδικές λαβές για πιο εύκολη μεταφορά, και είναι επίσης ανθεκτικό και από υλικό που ανταποκρίνεται καλύτερα στη φθορά από UV ακτινοβολία.

ΚΑΥΑΚ SEASTAR NEREUS 3ΘΕΣΙΟ 450Χ88Χ45CM ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Δες  >>

Και φυσικά υπάρχουν και τα παιδικά, όπως αυτό εδώ.

Sea Kayak Για Ψάρεμα, Βόλτες και "Βαρκάδες"
ΚΑΓΙΑΚ LIFETIME RASCAL 1.8 ΚΙΤΡΙΝΟ

Δες  >>

Είναι ανθεκτικά αυτά τα kayak;

Τα kayak αυτά δημιουργούνται από ένα ενιαίο καλούπι και όχι από διαφορετικά μέρη. Έτσι όλο το σκάφος είναι ένα ενιαίο σώμα, στεγανό και από σκληρό υλικό.

Είναι πιο βαριά μεν αλλά και πολύ ανθεκτικά.

Είναι εξαιρετικά για χρήση σε παραλίες όπου υπάρχει χαλίκι από κάτω ή πιο «άγριος» βράχος και εντός θαλάσσης. Φυσικά όπως όλα τα πράγματα θέλουν και κάποια προσοχή. Μην τα κοπανάτε στα βράχια εάν δεν υπάρχει λόγος.

Όπως με οτιδήποτε είναι από (σκληρό ή μαλακό) πλαστικό ή κάποιας τέτοιας μορφής υλικό, είναι σωστό να μην αποθηκεύονται στον ήλιο όταν δεν τα χρησιμοποιείτε γιατί ο ήλιος μπορεί να βοηθάει τα λουλούδια να μεγαλώσουν αλλά φθείρει και τα πάντα.

Οπότε η UV ακτινοβολία τα βλάπτει όταν εκτίθενται σε αυτή ενώ δεν χρησιμοποιούνται.

Το χρειάζομαι ένα τέτοιο kayak;

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί «δεν ξεκολλάνε» όταν το έχουν δοκιμάσει έστω και ελάχιστες φορές σε κάποια παραλία. Το ότι μπορείς να κάνεις μακρινές και με αυτονομία βόλτες στη θάλασσα, έχοντας μαζί σου σε στεγανό χώρο, φαγητά, αναψυκτικά και ό,τι άλλο θες είναι από τα σοβαρά πλεονεκτήματα.

Φυσικά εμπεριέχει και την άσκηση λόγω κωπηλασίας αλλά εσύ δεν διαβάζεις τυχαία αυτό το άρθρο… Προφανώς σου αρέσουν τέτοιες βόλτες.

Ψάξε τις παραπάνω προτάσεις περισσότερο και δες τι σου κάνει εσένα περισσότερο «κλικ» όσον αφορά το θέμα kayak.

Καλές βόλτες!