Πήγες λοιπόν στο βουνό, και διαπίστωσες ότι τελικά σου αρέσει πολύ η πεζοπορία. Με άλλα λόγια εθίστηκες.

Και ενώ αρχικά δεν έβλεπες το λόγο να επενδύσεις σε άρβυλα και ειδικό ρουχισμό, τελικά κατάλαβες ότι υπάρχει λόγος που κυκλοφορούν στην αγορά τόσες πολλές διαφορετικές ποιότητες ρούχων, και που οι σοβαρές εταιρείες επενδύουν σοβαρά στην έρευνα για νέα υλικά και ακόμη καλύτερα προϊόντα.

Έχεις λοιπόν καλυφθεί για ρούχα πεζοπορίας από τη μέση και πάνω . Όσο όμως προχωράει το φθινόπωρο και ο καιρός κρυώνει, θα δεις ότι τα απλά σου ρούχα από τη μέση και κάτω δεν είναι τα πλέον κατάλληλα για τις βόλτες σου.

Πως συνδυάζουμε τα ρούχα στην πεζοπορία

Αξίζει να ενημερωθείς για τις πιο εξειδικευμένες επιλογές που έχεις για παντελόνια πεζοπορίας για το φθινόπωρο.

Παντελόνι πεζοπορίας – softshell

Η πιο κατάλληλη επιλογή για τις ενδιάμεσες εποχές του χρόνου δεν είναι η φόρμα ή το τζιν σου, ούτε το κολάν της yoga ή του fitness.

Τα ρούχα αυτά, ενώ είναι κατάλληλα για τις καθημερινές σου ασχολίες, θα σε απογοητεύσουν όταν οι θερμοκρασίες αρχίσουν να πέφτουν, και βέβαια θα γίνουν μούσκεμα με την πρώτη βροχή.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το βαμβάκι είναι υδρόφιλο, και «τραβάει» το νερό – συνεπώς, δεν κάνει για πεζοπορία.

Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις κάποιο παντελόνι πεζοπορίας, φρόντισε πρώτα από όλα να σε βολεύει και σου να προσφέρει άνεση κινήσεων, και να είναι φτιαγμένο από ανθεκτικά υλικά.

Με μια μικρή έρευνα, θα δεις ότι τα περισσότερα παντελόνια πεζοπορίας είναι φτιαγμένα από διαπνέοντα συνθετικά υλικά με μεγάλη αντοχή, όπως το πολυεστερικό. Κι αν σου κάνει εντύπωση ότι το πολυεστερικό μπορεί να είναι διαπνέον, θυμήσου ότι οι ποιότητες δεν είναι όλες ίδιες.

Σκέψου τί χρήση θα κάνεις. Αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς και με ορειβασία ή πιο απαιτητική πεζοπορία, αξίζει να δοκιμάσεις κάποιο παντελόνι που να έχει κάποια ελαστικότητα, για να είναι πιο άνετο.

Ανάλογα με το πόσο κρυώνεις, επίλεξε ένα παντελόνι που να είναι κατάλληλο για διαφορετικές εποχές. Και σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να υπάρχει κάποιος βαθμός αδιαβροχοποίησης.

Δώσε προσοχή σε μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα, δες τι τσέπες έχει. Σκέψου σε ποια πράγματα θέλεις να έχεις άμεση πρόσβαση, ώστε να μην χρειαστεί να διακόψεις την πεζοπορία για να τα ψάχνεις στο σακίδιο.

Θα σε βολέψει να έχεις στις τσέπες το κινητό σου, τη μηχανή σου, ίσως κι ένα μικρό σνακ, οπότε διάλεξε ένα παντελόνι με μεγάλες τσέπες.

Αν μάλιστα οι τσέπες έχουν και κάλυμμα εκτός από φερμουάρ, τόσο το καλύτερο – μπορείς να αξιοποιήσεις το παντελόνι και στα ταξίδια σου για να κουβαλάς το διαβατήριο και τις κάρτες σου.

Κάπου εδώ αξίζει μια μικρή σημείωση για το εσώρουχο που θα φορέσεις – φρόντισε να είναι άνετο και να μην έχει ραφές που σε «κόβουν» και τραυματίζουν το δέρμα.

Εσώρουχα τύπου g-string δεν προτείνονται, για ευνόητους λόγους.

Εδώ μπορείς να δεις μερικές επιλογές σε παντελόνια κατάλληλα για φθινοπωρινή πεζοπορία.

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΑΝΔΡΙΚΟ ACCESS SOFTSHELL BLACK

Δες  >>

Πεζοπορία στο Βουνό - Μέση και Κάτω
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΑΝΔΡΙΚΟ LAFUMA SHIFT

Δες  >>

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΑΝΔΡΙΚΟ MILLET ALL OUTDOOR REGULAR

 

Δες  >>

Πεζοπορία στο Βουνό - Μέση και Κάτω
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ LAFUMA LD ALPIC BLUE

Δες  >>

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ LAFUMA LD PRO WARM BATTLE LFV9350 BLACK

Δες  >>

Αδιάβροχο παντελόνι – overtrouser

Το παντελόνι πεζοπορίας είναι η ιδανική επιλογή για ξηρό φθινοπωρινό καιρό, ή και για μια σύντομη βροχή. Αν όμως η πρόβλεψη είναι να βρέχει καταρρακτωδώς, η αν απλά θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, μπορείς να προμηθευτείς ένα αδιάβροχο παντελόνι που φοριέται πάνω από τα κανονικά σου ρούχα και σε κρατάει στεγνό.

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΑΝΔΡΙΚΟ LAFUMA PAJERO PANTS LFV7839

Δες  >>

Τέτοιου είδους παντελόνια είναι πολύ χρήσιμα και σε άλλες συνθήκες, όπως για παράδειγμα αν κυκλοφορείς συχνά με μηχανή. Το πλεονέκτημά του είναι ότι είναι πανάλαφρο και μαζεύεται σε ένα μικρό τσαντάκι, κι έτσι μπορείς να το έχεις μαζί σου πάντα, για καλό και για κακό.

Ισοθερμικές κάλτσες

Αν και οι απλές κάλτσες πεζοπορίας μπορεί να σε καλύψουν για τις αρχές του φθινοπώρου και για ενδιάμεσες θερμοκρασίες, αξίζει να δοκιμάσεις ένα ζευγάρι ισοθερμικές κάλτσες.

ΚΑΛΤΣΑ FASTLITE DOUBLE LAFUMA/GREY

Δες  >>

Θα κρατήσουν το πόδι σου ζεστό κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας και μετά, ενώ παράλληλα διώχνουν τον ιδρώτα και στεγνώνουν γρήγορα.

Γκέτες

Προς το τέλος του φθινοπώρου, μπορείς να δοκιμάσεις ένα ζευγάρι γκέτες πεζοπορίας

ΓΚΕΤΕΣ MILLET ALPINE GTX BLACK

Δες  >>

Μην φανταστείς ντίσκο 80ς, Τζέην Φόντα και αερόμπικ – οι γκέτες πεζοπορίας φοριούνται πάνω από το παντελόνι σου και είναι αδιάβροχες, ώστε να προσφέρουν περισσότερη προστασία από τη βροχή. Ανάλογα με την πρόβλεψη του καιρού εκεί που θα πας, δεν χάνεις τίποτα να τις έχεις μαζί σου, ενώ σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμες το χειμώνα.

Φθινοπωρινά παπούτσια πεζοπορίας

Έχουμε αναφερθεί εκτενώς στα φθινοπωρινά παπούτσια πεζοπορίας – ρίξε μια ματιά. Σου προτείνουμε να διαθέσεις ένα απόγευμα, ή και περισσότερα, ώστε να δεις τι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, και να τα δοκιμάσεις με την ησυχία σου.

Φρόντισε να έχεις μαζί σου τις κατάλληλες κάλτσες, και πάρε το χρόνο σου για να περπατήσεις στο μαγαζί και να κάνεις τις ερωτήσεις που θέλεις. Είναι πολύ σημαντικό το παπούτσι να ταιριάζει σωστά στο πόδι σου και να μη σε «χτυπάει», ώστε να ευχαριστηθείς την πεζοπορία σου.

Και βέβαια, φρόντισε πριν πας για πεζοπορία να φορέσεις τα παπούτσια σου στην πόλη για λίγες μέρες, ώστε να τα συνηθίσεις.

ΜΠΟΤΑΚΙ UNISEX MILLET G TREK 5 LEATHER BROWN

Δες  >>