Τσάντες Ταξιδίου – Τα μπαγκάζια σου και δρόμο!

Τσάντες Ταξιδίου – Τα μπαγκάζια σου και δρόμο!

Σου αρέσουν λοιπόν τα ταξίδια – εδώ που τα λέμε βέβαια, σε ποιον δεν αρέσουν. Ένα ταξίδι είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και στα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Οι εικόνες και οι εμπειρίες που αποκομίζεις από κάθε ταξίδι που κάνεις, μένουν μαζί σου για καιρό. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικότερα αν  ταξιδέψεις για μεγάλο διάστημα και έρθεις σε ουσιαστική επαφή με άλλους πολιτισμούς, το πιθανότερο είναι ότι θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα.

Αλλά ας μην πάμε μακριά! Ακόμη και μια σύντομη απόδραση Σαββατοκύριακου ή μια – δυο εβδομάδες διακοπών, θα σε βγάλουν λίγο από τη ρουτίνα και θα σου ανοίξουν την όρεξη για περισσότερα.

Φυσικά για το ταξίδι σου, θα χρειαστείς τις ανάλογες αποσκευές. Οι επιλογές σε τσάντες ταξιδίου είναι πάρα πολλές. Ανάλογα με το διάστημα για το οποίο θα ταξιδεύεις, με το μέσον  που θα χρησιμοποιήσεις, το είδος των διακοπών που θα κάνεις, αλλά και με βάση τις προσωπικές σου προτιμήσεις, θα βρεις αυτές που είναι κατάλληλες για σένα.

Τσάντες ταξιδίου – με ρόδες ή χωρίς;

Όπως ο κάθε προορισμός είναι διαφορετικός, έτσι είναι και η τσάντα ταξιδίου που χρειάζεσαι. Για το κάθε ταξίδι σου, σκέψου αν προτιμάς τσάντα με ρόδες ή χωρίς.

Υπολόγισε τα εξής:

  • αν η μετακίνησή σου θα είναι κυρίως με λεωφορεία, πλοία, τρένα, ή άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • τα μέρη στα οποία θα πας και το έδαφος εκεί που θα κινηθείς
  • πόσα πράγματα θα έχεις μαζί σου
  • το κουβάλημα που θα έχεις να κάνεις.

Αν το ταξίδι σου περιλαμβάνει αρκετές διαδρομές με τα πόδια σε πόλεις και γενικότερα ομαλό έδαφος, μία τσάντα με ρόδες είναι μάλλον προτιμότερη. Κουβαλιέται εύκολα και δεν επιβαρύνεις τη μέση σου, ειδικά αν οι αποσκευές σου είναι βαριές. Υπάρχουν τσάντες με δύο και με τέσσερις ρόδες – είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, οπότε κάνε μια δοκιμή

ΤΣΑΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ LAFUMA TRAVELAIR 55X35X25CM

Δες  >>

CHILL DUFFLE BAG /GRIS CHINE

Δες  >>

Αν πάλι γνωρίζεις ότι θα μετακινηθείς με τα πόδια σε περιοχές με σκάλες ή  ανηφόρες και γενικότερα ανώμαλα εδάφη, προτείνουμε να προσανατολιστείς σε κάποιο καλό σακίδιο πλάτης. Το ίδιο θα κάνεις και αν ξεκινάς για free camping σε κάποιο νησί, ή για διακοπές που περιλαμβάνουν outdoors δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία κτλ.

TRAVEL BAG OZTRAIL QUEST 75+10L BLUE

Δες  >>

 

Τσάντες Ταξιδίου – Τα μπαγκάζια σου και δρόμο!
ΣΑΚΙΔΙΟ ΠΛΑΤΗΣ VANGO FREEDOM II 60+20 BLUE

Δες  >>

Υπάρχουν τέλος και υβριδικές τσάντες ταξιδίου, που διαθέτουν ρόδες αλλά χρησιμοποιούνται και ως σακίδια αν χρειαστεί να τις κουβαλήσεις στην πλάτη. Η συγκεκριμένη διαθέτει και μικρότερο, αποσπώμενο σακίδιο πλάτης για τις καθημερινές σου βόλτες στον προορισμό σου.

Τσάντες Ταξιδίου – Τα μπαγκάζια σου και δρόμο!
ΤΣΑΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ VANGO ESCAPE 60+20L

Δες  >>

Ταξιδεύω με αεροπλάνο – τι πρέπει να προσέξω;

Αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, υπάρχουν δύο επιλογές – να ταξιδέψεις μόνο με χειραποσκευή, ή να ταξιδέψεις με κανονική αποσκευή που την παραδίδεις πριν το ταξίδι σου.

Αν ταξιδεύεις για λίγες μόνο ημέρες, η χειραποσκευή είναι κατά κανόνα αρκετή, εκτός βέβαια αν μεταφέρεις τεχνικό εξοπλισμό (π.χ. πέδιλα σκι, βατραχοπέδιλα για καταδύσεις κτλ). Κατά συνέπεια, θα πρέπει να φροντίσεις η τσάντα ταξιδίου σου να έχει τέτοιες διαστάσεις ώστε να χωράει στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Τσάντες Ταξιδίου – Τα μπαγκάζια σου και δρόμο!
ΤΣΑΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ VANGO RUNWAY 40

Δες  >>

Για τις περισσότερες εταιρείες, οι μέγιστες διαστάσεις της επιτρεπόμενης χειραποσκευής είναι κοντά στα 55 x 40 x 23 εκατοστά, ενώ συνήθως υπάρχει κι ένας περιορισμός στο βάρος.

Τσάντες Ταξιδίου – Τα μπαγκάζια σου και δρόμο!
ΤΣΑΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ LAFUMA TRAVELAIR 55X35X25CM

Δες  >>

Ως προς το δίλημμα «τσάντα με ρόδες ή χωρίς», είναι θέμα προσωπικής προτίμησης και συνθηκών στον προορισμό σου. Π.χ. αν έχεις τσάντα με ρόδες και ο προορισμός σου είναι ευρωπαϊκή πόλη όπου το μετρό δεν έχει κυλιόμενες σκάλες, θα ταλαιπωρηθείς αρκετά – και θα φθείρεις και την τσάντα. Δεδομένου ότι η χειραποσκευή δεν ξεπερνά, κατά κανόνα, τα 9-10 κιλά, το πιθανότερο είναι ότι μπορείς να την κουβαλήσεις στην πλάτη, οπότε ίσως σε βολέψει ένα καλό σακίδιο πλάτης.

Αν τέλος σκοπεύεις να ταξιδέψεις με σακ βουαγιάζ, τσέκαρε οπωσδήποτε τις διαστάσεις, γιατί τα σακ βουαγιάζ έχουν ακανόνιστο σχήμα και ενδέχεται να μην το δεχτούν στην καμπίνα. Θυμήσου επίσης ότι το σακ βουαγιάζ δεν είναι ότι βολικότερο για το κουβάλημα, οπότε απόφυγέ το αν πρόκειται να περπατήσεις πολύ.

Κάποιες εταιρείες επιτρέπουν και μία δεύτερη τσάντα μικρότερου μεγέθους, η οποία τοποθετείται κάτω από το μπροστινό κάθισμα. Θα σε βολέψει να έχεις μαζί σου ένα μικρό σακίδιο, το οποίο θα χρησιμοποιείς για τις καθημερινές σου βόλτες στον προορισμό σου.

ΣΑΚΙΔΙΟ L’ORIGINAL ZIP L /DARK IRIS

Δες  >>

Αν πάλι προτιμάς κάτι ακόμη μικρότερο, για να έχεις πάντα μαζί σου τα εντελώς απαραίτητα, μπορείς να επιλέξεις ένα τσαντάκι ώμου.Τσάντες Ταξιδίου – Τα μπαγκάζια σου και δρόμο!

Δες  >>

Σε κάθε περίπτωση, δώσε μεγάλη προσοχή προτού ταξιδέψεις, γιατί η κάθε εταιρεία έχει τη δική της πολιτική και οι κανονισμοί τηρούνται αυστηρά, ειδικά αν ταξιδεύεις από το εξωτερικό προς την Ελλάδα.

Ταξιδεύω με αυτοκίνητο – τι τσάντα ταξιδίου να επιλέξω;

Αν το ταξίδι σου είναι με αυτοκίνητο, δεν έχεις ουσιαστικά κανέναν ιδιαίτερο περιορισμό όσον αφορά τις αποσκευές σου, εκτός βέβαια αν έχεις πενταμελή οικογένεια και μικρό πορτμπαγκάζ. Η πρότασή μας λοιπόν είναι να επιλέξεις τις αποσκευές που σε βολεύουν περισσότερο ως προς την τακτοποίηση των ρούχων και των υπόλοιπων πραγμάτων που θέλεις να πάρεις μαζί σου.

Με αυτή τη λογική, μπορείς να επιλέξεις μια μεγάλη τσάντα ταξιδίου η οποία χωράει τα πάντα και τοποθετείται πανεύκολα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. Μάλιστα διαθέτει και ενσωματωμένους ιμάντες ώστε να μετατραπεί σε σακίδιο, αν χρειαστεί να την κουβαλήσεις στην πλάτη για μια μικρή απόσταση.

Τσάντες Ταξιδίου – Τα μπαγκάζια σου και δρόμο!
ΤΣΑΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ MILLET VERTIGO DUFFLE 100

Δες  >>

Η σειρά Vango Cargo διαθέτει πολλά μεγέθη σακ βουαγιάζ (με χωρητικότητα από 45 ως 100 λίτρα). Οι συγκεκριμένες τσάντες είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές, ώστε να σε συνοδεύουν παντού και να τις έχεις για πολλά χρόνια. Μπορούν και αυτές να μετατραπούν και σε σακίδιο πλάτης χάρη στους ενσωματωμένους ιμάντες, ώστε να έχεις ελεύθερα τα χέρια σου.

ΤΣΑΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ STUBAI CARRIER DUFFLE BAG 40LT

Δες  >>

Αντίστοιχης λογικής είναι και οι τσάντες ταξιδίου weekender της Lafuma, που παρά το όνομά τους είναι κατάλληλες και για ταξίδια περισσότερων ημερών.

ΤΣΑΝΤΑ OZTRAIL CANVAS DUFFLE BAG MEDIUM 60X30X30CM 54LT

Δες  >>

Τσάντες Ταξιδίου – Τα μπαγκάζια σου και δρόμο!
ΤΣΑΝΤΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ LAFUMA WEEKENDER 60L BLACK

Δες  >>

Και μια τελευταία συμβουλή

Αν ταξιδεύεις συχνά, θα έχεις προσέξει ότι πολύ συχνά παίρνεις μαζί σου περισσότερα πράγματα από ότι τελικά χρησιμοποιείς. «Κι αν βρέξει;» / «Κι αν έχει πολύ κρύο;» / «Κι αν δεν βρω σαμπουάν / κρέμα μαλλιών / σεσουάρ εκεί που θα βρεθώ;» Σίγουρα όταν ταξιδεύεις θέλεις να είσαι άνετα, αλλά το να έχεις πολλά πράγματα μαζί σου μπορεί και να σε δυσκολέψει!

Ανάλογα και με το είδος του ταξιδιού, εμείς σου προτείνουμε να μην πάρεις μαζί σου πάρα πολλά πράγματα, ώστε να μη ζοριστείς στο κουβάλημα. Φρόντισε επίσης και ή ίδια η τσάντα ή το σακίδιο να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά. Ως προς το πακετάρισμα, ρίξε μια ματιά για ιδέες στο αντίστοιχο άρθρο μας.

Και να θυμάσαι ότι, στην τελική, αυτό που μετράει είναι οι αναμνήσεις από το ταξίδι, και όχι το αν χρησιμοποίησες το τέταρτο ζευγάρι παπούτσια που πήρες μαζί…