Βάζουμε τα ζεστά μας ρούχα, παίρνουμε τα κατάλληλα αξεσουάρ και φεύγουμε μαζί με επτά ξεχωριστούς ταξιδευτές και bloggers σε προορισμούς που ο χειμώνας τους ταιριάζει όσο δεν φαντάζεσαι! Ετοιμάσου για μια συναρπαστική εμπειρία ακολoυθώντας τις συμβουλές τους!

Από τη Βίλλυ Μανωλιά

Μαρία Κόφου

 Στα μαγικά Μετέωρα

«Τα επισκέφθηκα πρώτη φορά πριν ένα χρόνο και από τότε έχω επιστρέψει άλλες δύο φορές. Αν κάτι αγαπώ σε αυτό το τόσο μαγικό μέρος είναι πως αξίζει να το επισκεφθείς και τις 4 εποχές του χρόνου γιατί το τοπίο αλλάζει εντελώς από τη μία εποχή στην άλλη.

Τα Μετέωρα είναι η απόδειξη πως ο άνθρωπος αν θέλει, μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με τη φύση χωρίς να την καταστρέψει. Στην ουσία είναι πανύψηλοι βράχοι διαβρωμένοι από τους σεισμούς και τα διάφορα φαινόμενα της φύσης εδώ και εκατομμύρια χρόνια ενώ οι πρώτοι που κατοίκησαν τους βράχους και τις σπηλιές των Μετεώρων ήταν ερημίτες και ασκητές οι οποίοι αναζήτησαν ηρεμία και απομόνωση.

Συνδύασε την επίσκεψή σου σε μερικά από τα μοναστήρια των Μετεώρων με πεζοπορία στις Σπηλιές και στο μυστικό μονοπάτι που οδηγεί στο βράχο της Αγιάς, τον ψηλότερο βράχο των Μετεώρων. Η δική μου αγαπημένη διαδρομή ξεκινάει από τις παρυφές του χωριού Καστρακίου κάτω από τα ερείπια της μονής Παντοκράτορος και από εκεί, περνώντας ανάμεσα από τους θεόρατους βράχους φτάνεις στην πίσω πλευρά των Μετεώρων, κάτω από την ανακαινισμένη μονή της Υπαπαντής και τα ερειπωμένο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου. 

Προτίμησε να μείνεις στο Καστράκι και όχι στην Καλαμπάκα. Είναι πολύ πιο όμορφο και γραφικό χωριό και με λιγότερο συνωστισμό ενώ αν δε μείνεις να δεις το ηλιοβασίλεμα πάνω σε κάποιον από τους βράχους των Μετεώρων να ξέρεις πως «θα χάσεις». Είναι must!

 Συνδύασε το ταξίδι αυτό με βόλτα στα Τρίκαλα ή διαμονή και στο Περτούλι και την Ελάτη, καθώς είναι μόλις μία ώρα διαδρομή από την Καλαμπάκα».


Πάρε μαζί σου τα απαραίτητα για ανάλαφρες διαδρομές με στιλ με το σακίδιο πλάτης Le Sac Lafuma


Δες >>

Ρένια Τσιτσιμπίκου

Στη γραφική Λίμνη Πλαστήρα

«Αγαπημένος φυσιολατρικός προορισμός στην καρδιά των Αγράφων, στο νομό Καρδίτσας. Τον χειμώνα η φύση είναι στα καλύτερά της, στα πιο εντυπωσιακά χρώματα και αρώματα αλλά και στο λευκό πέπλο του χιονιού που μετατρέπει την περιοχή σε τοπίο «εξωτικής» ομορφιάς! Στα πλεονεκτήματα της λίμνης Πλαστήρα είναι ότι πέριξ της λίμνης μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλές δραστηριότητες (ιππασία, ποδηλασία, ποδήλατο νερού, τοξοβολία κ.α), ενώ θα βρεις πολλές περιπατητικές διαδρομές που θα σε ταξιδέψουν μέσα στα πυκνά ελατοδάση. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα απολαύσουν την διαδρομή από το χωριό Καρύτσα προς το σκαλισμένο στο βράχο μοναστήρι της Παναγίας της Πελεκητής.

Τα μικρά χωριουδάκια με τους λιγοστούς κατοίκους, προσφέρουν ωραίους περιπάτους ενώ στα τοπικά καφενεία μπορείς να απολαύσεις μεζεδάκια από λουκάνικο και ντόπιο τσίπουρο. Χάρι στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, θα βρείς πολλούς καλοφτιαγμένους ξενώνες για να σε φιλοξενήσουν, στους οποίους θα βρεις και παραδοσιακά πρωινά με ντόπια προϊόντα που δεν πρέπει να αγνοήσεις. Πριν φύγεις από την περιοχή, προμηθεύσου με ντόπιο τραχανά και δοκίμασε πέστροφα που εκτρέφεται στον ποταμό Καριτσιώτη!»

Μην ξεχάσεις τον θερμό σου για αχνιστό καφέ ή τσάι παντού!

ΘΕΡΜΟΣ STANLEY NEVER LEAK .25L HAMMERTONE ICE GREEN

Δες >>

Βασιλική Θεοδωρίδου

Στην αγαπημένη Δράμα 

“Τα τελευταία χρόνια ζω στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα έρχομαι το Καλοκαίρι για να ζεστάνω το κορμί μου και τον Χειμώνα για να ζεστάνω την καρδιά μου. Ειδικά για την περίοδο των εορτών επιλέγω την πόλη μου, την Δράμα. Εκτός από πρωτεύουσα των Χριστουγέννων και παραμυθούπολη, η Δράμα είναι ένας εξαιρετικός χειμερινός προορισμός. Τα όμορφα πάρκα, τα σπήλαια, η γαστρονομία, τα οινοποιία, τα μνημεία και η νυχτερινή ζωή συμπληρώνουν την εικόνα της. Θέλεις να ανακαλύψεις τον φυσικό πλούτο της περιοχής; Επισκέψου το σπήλαιο των πηγών του ποταμού Αγγίτη και το μοναδικό σπήλαιο της Αλιστράτης. Περπάτησε στο παρθένο δάσος της Ελατιάς και του Φρακτού. Εξερεύνησε τους καταρράκτες του Τραχωνίου – Λειβαδίτη, της Αγίας Βαρβάρας και του Λεπίδα.

Μη χάσεις ένα wine-tasting tour! Η Δράμα είναι γνωστή για τα εξαιρετικά κρασιά της και τα πολυάριθμα οινοποιία της. Επισκέψου τουλάχιστον ένα οινοποιό και γνώρισε τις γεύσεις και τα αρώματα του τόπου. Ιδανική περίοδος να επισκεφτείς την Δράμα είναι, φυσικά, τα Χριστούγεννα, γιατί είναι μαγικά, η πόλη μετατρέπεται σε ένα παραμύθι! Αν όμως δεν τα καταφέρεις διάλεξε να πας κάπου στα μέσα Μάη, τότε που το Φεστιβάλ Δραμοινογνωσίας ξεκινά και όλη η πόλη μπαίνει στον ρυθμό του θεού Διονύσου – που θα πει: τρέλα, εξαιρετικό κρασί και φανταστικό φαγητό».

Σου προτείνουμε σκουφιά για το κρύο από ανακυκλωμένες ίνες Polartec, το αξεσουάρ του χειμώνα!

Δες >>

‘Αννα Παπαρίζου

Στην παραμυθένια Λίμνη Bled, Σλοβενία

“H Λίμνη Bled είναι στη Σλοβενία, στην καρδιά του Triglav National Park, μόλις 40 λεπτά από την πρωτεύουσα, τη Ljubljana, και περικυκλωμένη από τις εντυπωσιακές κορυφές των Ιουλιανών Άλπεων. Είναι η ψυχή του ομώνυμου χωριού, που χάρη σε αυτή και τις σαν παραμύθι ομορφιές της, συγκεντρώνει φυσιολάτρες από όλο τον κόσμο και κάθε ηλικίας, όλο τον χρόνο. Δεν είναι μεγάλη – σε 10 λεπτά την έχεις γυρίσει όλη με το αυτοκίνητο. Σε μία ώρα με τα πόδια. Εμάς πάλι μας πήρε μία μέρα! Γιατί πεζοπορήσαμε και μέχρι το σημείο με την πανοραμική θέα. Πήραμε και τη βάρκα για το νησάκι. Χτυπήσαμε και την καμπάνα της περίφημης εκκλησίας του.

Ανεβήκαμε και στο κάστρο. Απολαύσαμε το κρασί μας με μια ζεστή βελουτέ σούπα, με θέα τη λίμνη και το νησάκι από την τζαμαρία του εστιατορίου του κάστρου. Πήγαμε και στην εκκλησία του χωριού. Και στον γυρισμό, περάσαμε κι από τη χριστουγεννιάτικη αγορά. Ναι, χειμώνα πήγαμε. Αλλά η Λίμνη είναι ιδανική για πρωτότυπες καλοκαιρινές διακοπές, μιας και προσφέρει αναρίθμητες επιλογές για αθλητικές δραστηριότητες στις ολυμπιακές της εγκαταστάσεις.   

 Είναι ιδανική και για διακοπές με μωρά και θα θέλαμε πολύ να ξαναπάμε με τα διδυμάκια μας. Κάθε μέρα, θα κάναμε βόλτα με το καρότσι γύρω από τη λίμνη. Και το μεσημεράκι, θα απολαμβάναμε ζεστές χωριάτικες γεύσεις στα εστιατόρια πάνω στη λίμνη και μέσα στο χωριό. Το βράδυ, θα χουχουλιάζαμε στον ξενώνα μας, γεμάτοι εικόνες μαγικές από την παραμυθένια λίμνη και την υπέροχη φύση αυτής της απίθανης χώρας που λέγεται Σλοβενία!” 

Κράτα το άγγιγμά σου ζεστό με υπέροχα γάντια για την πόλη

ΓΑΝΤΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ LAFUMA VARS ANTHRACITE GREY

Δες >>

Κώστας Φυλακτός

Στο ανεξερεύνητο Στρατονικό ‘Ορος

“Όσο το πνεύμα μου ωριμάζει και μεστώνει με την πάροδο των χρόνων , τόσο περισσότερο εκτιμώ τη φύση και τις ομορφιές της. Μέσα από αυτή την εκτίμηση και την ανάγκη για εξερεύνηση , προέκυψε η αγάπη μου για το ορεινό τρέξιμο. Ένα από τα αγαπημένα μου μέρη κατά τις εξορμήσεις μου στη φύση, είναι τα μονοπάτια του Στρατονικού όρος, στην κεντρική Μακεδονία. Αναμφίβολα πρόκειται για έναν όχι και τόσο διάσημο ορεινό όγκο της χώρας μας, όμως κρύβει πάνω του άπειρες ομορφιές. Αν και το ύψος του μετά βίας ξεπερνά τα 850 μέτρα, δεν υπολείπεται σε ομορφιά από άλλα όρη με αρκετά μεγαλύτερο υψόμετρο. Από τα γραφικά στενά του οικισμού του Άνω Σταυρού Θεσσαλονίκης, ο περιπατητής έχει τη δυνατότητα να πεζοπορήσει σε καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια.

Το Στρατονικό όρος, λόγω του σχετικά μικρού υψομέτρού του, είναι κάθε εποχή βατό και προσβάσιμο, σχεδόν απ’άκρη σ’ άκρη. Οι φθινοπωρινές εξορμήσεις,όμως, κατέχουν εξέχουσα θέση στην καρδιά μου. Ανάμεσα στα αιωνόβια φυλλοβόλα δέντρα που συνθέτουν έναν απίθανο καμβά, υπάρχουν πάμπολλα πανέμορφα σημεία. Σε κάθε μου βόλτα στο συγκεκριμένο βουνό, προσπαθώ να περνάω από το αγαπημένο μου σημείο, την Κορακόπετρα. Ένα βραχώδες μπαλκόνι που επιβλέπει αγέρωχα το Στρυμονικό κόλπο”. 

Για το βουνό σου προτείνουμε 

ΤΖΑΚΕΤ ΑΝΔΡΙΚΟ LAFUMA TRACKSHELL JKT M BLACK

Δες >>

 

 Mαρία Κιγιτζή

Στο μοναδικό Νυμφαίο!

“Το Νυμφαίο είναι ένα πανέμορφο ορεινό χωριό της Δυτικής Μακεδονίας. Στα χρόνια που πέρασαν ανά τους αιώνες πριν πάρει το σημερινό του όνομα είχε και άλλα δύο ονόματα. Νιβέστα που σήμαινε «το αθέατο χωριό», αλλά και Νέβεσκα που σήμαινε «σαν και εμάς δεν υπάρχει». Τα ονόματα αυτά δεν απέχουν από την πραγματικότητα, γιατί είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας μας. Αν το επισκεφτείς καλοκαίρι, θα απολαύσεις δροσιά και ηρεμία, αφού το χωριό είναι σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.350 μ., ενώ το χειμώνα, κρυμμένο μέσα στο πέπλο της ομίχλης ή σκεπασμένο με χιόνια, είναι ένας από τους γραφικότερους χειμερινούς προορισμούς.

Γιατί μου αρέσει: Πριν χρόνια το Νυμφαίο μαράζωνε, τα καλντερίμια του χορτάριαζαν και τα υπέροχα πέτρινα σπίτια του γκρεμίζονταν. Όμως τα τελευταία χρόνια χάρη στην πρωτοβουλία των ευεργετών του πολλά σπίτια αναστηλώθηκαν, κτίστηκαν νέα και αυτός ο τόπος αναγεννήθηκε. Ενισχύθηκε ο αγροτουρισμός και χτίστηκαν μικροί ξενώνες για φιλοξενία και τώρα οι επισκέπτες περπατούν στα καλντερίμια του θαυμάζοντας τα πέτρινα αρχοντόσπιτα που συναγωνίζονται σε ομορφιά τη φύση.

 Όταν πια χορτάσεις την ομορφιά του Νυμφαίου και έχεις ξεκουραστεί στα ζεστά του στέκια, πάρε το μονοπάτι που οδηγεί στο καταφύγιο του Αρκτούρου. Στο μεγάλο δάσος από οξιές ζούνε οι αρκούδες- πρώην χορεύτριες που απελευθερώθηκαν από την σκλαβιά των αρκουδιάρηδων και τώρα ζουν ελεύθερες στον προστατευμένο αυτό χώρο”.

Aπόλαυσε τις βόλτες σου με στιλ και ζεστασιά!

Lafuma Fleece ld Alpic Zip σε υπέροχα χρώματα!

Δες >>

 

Τζίνα Βαρότση 

 Στο πανέμορφο Πήλιο

“Το Πήλιο είναι πανέμορφο όποια εποχή και αν το επισκεφθεί κανείς, προσωπικά όμως προτιμώ τον χειμώνα. Βρέθηκα εκεί στις αρχές του χρόνου, όταν όλα ήταν σκεπασμένα από το χιόνι και πραγματικά με μάγεψε. Αν βρεθείς κι εσύ αυτόν τον χειμώνα στο βουνό των Κενταύρων μην παραλείψεις να ακολουθήσεις κάποιο από τα μονοπάτια του.

Όποια διαδρομή και να διαλέξεις είναι σίγουρο πως το τοπίο θα σε μαγέψει. Θυμήσου μόνο να είσαι εξοπλισμένος με κατάλληλα για πεζοπορία παπούτσια και να έχεις κρεμασμένη στον λαιμό την φωτογραφική σου κάμερα. Ρώτησε τους ντόπιους να σου δείξουν κάποια διαδρομή ή πάρε μέρος σε ένα από τα οργανωμένα γκρουπ πεζοπορίας. Η δεύτερη επιλογή είναι σαφέστατα καλύτερη καθώς θα υπάρχει οδηγός ο οποίος είναι γνώστης της περιοχής και έτσι θα αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις και την ταλαιπωρία. Ό,τι και αν διαλέξεις φρόντισε η διαδρομή να καταλήγει σε κάποιο από τα πανέμορφα χωριά του για να απολαύσεις μοναδικές πηλιορείτικες γεύσεις και ντόπιο κρασί”.

Διάλεξε το ιδανικό ζευγάρι για την απόδραση στο Πήλιο!

ΜΠΟΤΑΚΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ LAFUMA APENNINS MID – WINE RED

Δες >>